Voeren naar energiebehoefte

Ieder huisdier is anders. Sommige honden hebben genoeg aan een kort rondje in de buurt, en andere honden gaan juist uren het bos in. Wij van ProGo geloven in het voeren naar energiebehoefte van jouw huisdier. Honden en katten hebben energie nodig om te kunnen spelen, rennen, wandelen, maar ook in rust verbruikt je huisdier energie.
ProGo bepaald de energiebehoefte van je huisdier aan de hand van drie speerpunten:


1. Leeftijd
2. Lichaamsconditie van het huisdier
3. Energieverbruik

Deze drie speerpunten geven richting aan de energiebehoefte van jouw huisdier. Iedere soort ProGo Petfood bevat een unieke samenstelling van eiwit- en vet, waarmee in de energiebehoefte van jouw huisdier wordt voorzien.

Speerpunt 1: Leeftijd

Het is belangrijk om het voer af te stemmen op de levensfase van de hond of kat. Daarom hebben wij van ProGo speciaal voer voor puppy’s of kittens. Zij hebben een andere energiebehoefte dan een volwassen hond of kat en hebben een hoger eiwit- en vetgehalte nodig in hun voeding.
Als jouw hond of kat ouder wordt is het belangrijk dat het eiwit- en vetgehalte in de voeding lager is, om de gezondheid goed te houden en overgewicht te voorkomen.

 

Speerpunt 2: Lichaamsconditie van het huisdier

Om de lichaamsconditie van je huisdier te bepalen, is het belangrijk om te kijken of je huisdier te mager, op goed gewicht of juist te zwaar is. Om een gezond gewicht te kunnen bereiken en behouden, is het belangrijk om de juiste hoeveelheid energie in het voer af te stemmen op wat de hond of kat nodig heeft.

Hoe weet ik of mijn huisdier een goed figuur heeft?
Het is belangrijk dat de ribben en botten van de heupen goed voelbaar zijn, maar dat ze niet zichtbaar zijn. Daarnaast is de taille zichtbaar en is de buik iets opgetrokken. Heeft je huisdier dit? Dan heeft je huisdier een goed figuur!
Zijn de ribben en heupbotten van je huisdier zichtbaar? Dan is je huisdier te mager en heeft het mogelijk ondergewicht. Als de botten van je huisdier niet voelbaar zijn, dan is je huisdier te zwaar.

Wat moet ik doen als mijn huisdier te mager is?
Op moment dat je de ribben en heupbotten van je huisdier kun zien, is het belangrijk om je huisdier voer te geven met meer energie. Je kunt ervoor kiezen om meer te gaan voeren of om ander voer te proberen met een hoger eiwit/vet gehalte, waardoor het energieniveau van het voer beter aansluit bij wat jouw huisdier nodig heeft.

Wat moet ik doen als mijn huisdier te zwaar is?
Overgewicht bij huisdieren kan voor veel gezondheidsproblemen zorgen. Daarom is het belangrijk om actie te ondernemen op moment dat jouw huisdier te zwaar is. Je kunt ervoor kiezen om meer te gaan bewegen, ervoor kiezen om jouw huisdier minder energierijk voer te geven. ProGo Senior/Light is een goede optie voor honden die te zwaar zijn. Dit voer bevat alle benodigde bouwstoffen maar is lager in het energiegehalte.

Uitzonderingen
Het kan zijn dat jouw huisdier drachtig is of melk geeft aan kittens of puppies. Dan heeft jouw huisdier extra energie nodig omdat het lichaam tijdens deze periode extra inspanning levert.

 

Speerpunt 3: Activiteitsniveau

Hoeveel energie er door het lichaam wordt verbruikt, is afhankelijk van hoe actief jouw huisdier is. Om te bepalen hoe actief jouw huisdier is, kijken we naar de hoeveelheid beweging op een dag.
High Energy Als je hond meer dan 3 uur per dag (intensief) beweegt
Mid Energy
Low Energy
 

 

> Bekijk onze hondenvoeding of kattenvoeding
Voeren naar energiebehoefte